Graubunden Zwitserland

Ilma van den Berg op 29 July 2013
Graubunden !!

Een prachtige bestemming in het groene Zwitserland. Smalle dalen met groene bergen. De rust en natuur brengt je helemaal in de relax stand. Davos is een grote mondaine plaats en Kloster wat net naast Davos ligt is een gezellig en gemoedelijk plaatsje met prima openbaar vervoer bus/trein wat gratis is indien je een overnachting boekt. 6 prachtige kabelbanen zijn ook gratis en zeker aan te raden. Mooi openbaar zwembad met glijbanen en diverse duikplanken, mooie ligweide erbij. Graubunden is ook een bestemming wat erg geschikt is om de hond mee te nemen. Overal zijn de viervoeters welkom en aan water wordt gedacht. Zeer geschikt voor de aktieve vakantiegangers, bikers bijv. en vaak mag de fiets gratis mee in de gondel.

Als je met de kabelbaan Madris omhoog gaat heb je boven bij het station een mooie dierenweide met een pretpark erbij. Spelletjes en diverse workshops worden er gedaan en echt een aanrader voor families met kinderen.

Vanuit Davos Platz kun je een treinreis boeken met de Bernina Express. Je kunt bijvoorbeeld een dagretour boeken met het panormarijtuig van Davos naar Tirano Noord Italië. De trein komt langs verschillende natuur gebieden, over unesco bruggen en langs mooie bergdorpjes. Dit moet wel van te voren gereserveerd worden en een zitplaatsreservering is verplicht.

Gasten die minimaal één nacht in Davos en Klosters in een commercieel verhuurde locatie (hotel, vakantieappartement, groepsaccommodatie) verblijven, krijgen de gastenkaart 'Davos Klosters inclusief'. Hiermee kunnen zij gratis gebruikmaken van verschillende faciliteiten, waaronder onbeperkt gebruik van de kabelbanen in Davos en Klosters (volgens de zomerdienstregeling).

Overige diensten Davos Klosters inclusief

Gratis diensten Gratis gebruik van alle geopende kabelbanen in Davos en Klosters: Schatzalp (ook 's avonds), Rinerhorn, Madrisa, Jakobshorn, Parsenn Davos Klosters. Rhätische Bahn: gratis reizen (2e klasse) tussen Klosters Dorf, Davos en Filisur Openbaar vervoer van Davos district (VBD): gratis reizen op het lokale netwerk van de VBD. De volgende routes zijn uitgesloten: lijn 8 (Clavadel-Sertig), lijn 10 (Glaris-Monstein), lijnen 12/13 (Dischmadal vanaf de halte Büelen, lijn 90.183 (Postauto Davos Platz-Wiesen) en lijn 90.331 (Postauto Davos Platz-Flüelapas-Zernez) Lokale bus Klosters-Serneus: gratis reizen op het gehele netwerk (lijn 6: tussen Mezzaselva en Küblis zijn de standaardtarieven van de RhB van toepassing) Gratis toegang: Alpinum Schatzalp/buitenkunstijsbaan Davos Davos Klosters Active: verschillende vrijetijdsactiviteiten volgens separaat programma Balspelen, voetbal en atletiek: gratis gebruik van de voorzieningen in de sportcentra van Klosters en Davos Internettoegang: 15 minuten gratis internettoegang in de toeristeninformatiebureaus in Davos en Klosters

Kortingen Avonturenpark Färich Davos: korting op de toegangsprijzen Buitentennisbanen: halve prijs in het Klosters sportcentrum en in de Davos tennishal Klosters zwembad: halve prijs Davos kunstgemeenschap (KGD) en Klosters culturele gemeenschap (KGK): kortingen op theater-, concert- en filmproducties georganiseerd door de KGD en KGK (uitgezonderd Davos cinema arcade) Färbi sporthal Davos: CHF 2,00 korting voor binnentennisbanen, squash en badminton, buitenbanen halve prijs Paardrijden: CHF 5,00 korting bij de Lush-Ranch, Davos Laret voor ponytrekking, Jörg Marugg, Klosters Paragliding: CHF 10,00 korting bij Luftchraft Flugschule Davos, bij Joyride Paragliding Davos en bij Flugcenter Grischa, Klosters Golfclub Davos en Golfclub Klosters: kortingen op de green fees Casino Davos: begin met een inleg van CHF 25,00 en ontvang chips voor CHF 30,00 en een glas bubbelwijn Minigolf Klosters: CHF 1,00 bij hotel Sport Jeu de boules Klosters: CHF 2,00 korting bij hotel Sport Bowling Klosters: CHF 3,00 korting bij hotel Sport Tafeltennis Klosters: CHF 2,00 korting bij hotel Sport Scooters: CHF 2,00 korting bij scooterhuur in Walserhuus Sertig Museum: korting bij het lokale geschiedenismuseum 'Nutli Hüschi' Klosters

Dus wilt u ook een keer het prachtige Graubunden ervaren neem dan vooral contact op en we stellen een mooie reis, naar wens, samen.

Voor info mail ilma@travelcounsellors.nl of bel 073-5991774