Middelandse Zee Cruise MSC Preziosa

Ilma van den Berg op 03 May 2013
Sommige dingen moet je gewoon meegemaakt hebben. Dat is dus een keer een cruise maken. Wat een super ervaring !!!

Met 3 generaties heb ik een Middelandse Zee Cruise gemaakt vanuit Barcelona naar Marseille/Genua/Napels/Messina (Sicillië)/Tunis en weer naar Barcelona. De Preziosa is het nieuwste schip van MSC en in maart 2013 in de vaart gegaan. Een geweldig schip met een glijbaan van 120 m en een waterspeelplaats, 4 zwembaden en diverse bubbelbaden. De zwembaden zijn zout water. Een F1 Simulator, 4D film en diverse bars en restaurants.

Het buffet restaurant is erg groot met de hele dag keuze om te eten en koffie en thee en water te drinken. 's Avonds eet je in het restaurant een 5 gangenkeuze menu en voor de kinderen naar keuze een apart kindermenu met altijd iets wat ze lekker vinden.Vers schepijs in 20 verschillende smaken. Je voelt af en toe het ronken van de motor of even een onrustige zee maar dat is niet noemenswaardig.

Iedere ochtend meer je op een andere bestemming aan met een nieuw uitzicht als je opstaat of zit te ontbijten. De ontbijtzaal heeft ramen van plafond tot vloer dus je kijkt mooi uit over de haven/stad. Ik zelf heb gekozen voor een balkonhut. In de ochtend lekker op het balkon staan en kijken hoe het schip aanlegt aan de kade.

De hutten zijn ruim, voorzien van een goed bed, douche of bad en toilet met badmeubel en een bank, een tafel en tv. Je kunt aan boord kiezen voor Volpension met alle maaltijd of een All Inn drankenpakket erbij te nemen dit is naar eigen wens in te vullen. Excursies kunnen ook aan boord geboekt worden of alleen de transfer kan geboekt worden of je kunt op eigen gelegenheid aan wal gaan. Let wel op dat je op tijd terug bent want het schip wacht niet. Voor de avond heb je divers mogelijkheden in de bars en altijd een professionele theater show bijv Wonderland/ We will Rock You van Queen/ Pandora.

Er is zoveel om over te vertellen dus ik maak graag een afspraak voor degene die meer uitgebreide informatie wenst.

Bel 0735991774 of mail naar ilma@travelcounsellors.nl en ik kom graag bij u langs !!