Ibiza

Ilma van den Berg op 26 May 2012
Een weekje naar de zon. Korte vluchtduur en voor ieders wat wils.

Wij kwamen uit op een weekje Ibiza, niet bewust, maar was er nog nooit geweest en ik wil alles minimaal 1 keer gezien hebben dus geboekt naar All Inclusive hotel Sirenis Seaview in Port des Torrent. Circa 10 min rijden van Sant Antoni. De vlucht vanaf Eindhoven geboekt aangezien we hier dichtbij wonen en ik hier ook nog geen ervaring mee had. Op de vertrekdag was het erg druk in Eindhoven, er was een verbouwing gaande en ondanks de online incheck hadden we onze tijd hard nodig met het inchecken van de koffers. Ook de controle duurde vrij lang. Maar alles prima op tijd, lekker kleinschalig en voor de kinderen zit het restaurant met uitkijkterras natuurlijk perfect. Alles wat aankomt en vertrekt kun je perfect zien.

Port de Torrent is eigenlijk een wijk wat overloop in het drukke Sant Antoni (San Antonio). Dus voor gezinnen met kinderen of voor mensen die de drukte willen opzoeken in de nabije omgeving maar er niet middenin willen zitten is het ideaal. Het eiland is 42 km lang en 25 km breed dus met een leuke huurauto zijn alle excursie mogelijkheden binnen handbereik. Ibiza-stad(Eivissa) is een aanrader, het oude gedeelte ligt tegen de berg opgebouwd, dus niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, aan de haven dus het uitzicht is prachtig. Een wandeling door de oude binnenstad is een wandeling door de tijd. In de smalle straatjes van Ibiza-stad strijden schilderachtige straatjes en trappetjes, scheve winkels en woningen, eeuwenoude vestingmuren en 's werelds bekendste Punische dodenstad om uw aandacht. Er is ook een aangrenzend nieuw gedeelte waar je weer alle merken winkels kunt vinden.

Leuk is dan om vooraf aan Ibiza stad naar de Hippy markt in Punta Arabi te gaan, nabij St Eulalia, deze markt wordt wekelijks op woensdag gehouden en er worden veel handwerk spullen aangeboden denk aan sieraden, kleding, keramiek etc.

Het landschap in het zuidwesten van Ibiza is zeer gevarieerd. U vindt er niet alleen de 475 m hoge berg Sa Talaia, maar ook bijvoorbeeld de zoutpannen Ses Salines en het gelijknamige strand. In enkele dorpen staan vestingkerken met in het interieur religieuze kunstwerken. Beroemd is het 15-eeuwse altaar van Jesus in de kerk van Jesus; het is een van de belangrijkste kunstschatten van de Balearen.

De belangrijkste plaatsen op het noordoostelijk deel van Ibiza zijn Santa Eulèria del Riu, vernoemd naar het enige riviertje van het eiland, en Sant Joan de Labritja. De badplaats Santa Eulalia del Riu (Santa Eulèria) is de op Ibiza-stad na grootste plaats op Ibiza. Boven het stadje steekt de 52 m hoge Puig de Missa uit met tegen zijn helling het Volkenkundig Museum van Ibiza en Formentera en op de top de vestingkerk van Santa Eulèria. Bezoek aan de druipsteengrot Cova den Can Marga is ook nog een mogelijkheid.

Het eiland heeft dus echt wel wat meer te bieden dan alleen maar zon, zee en strand. Dus mijn advies is ontdek Ibiza zelf een keer !!