Thailand; Bangkok/ provincie Loei/Koh Samui

Ilma van den Berg op 04 May 2012
Op 4 mei vlogen wij met een klein groepje Travel Counsellors Collega's non-stop met China Airlines, vanaf Schiphol naar Bangkok, voor een 7-daags werkbezoek naar Thailand. Op uitnodiging van onze agent Special Journey en het Thais verkeersburo en China Airlines hebben we een onvergetelijke reis mogen maken.

Onze reis begon in de hoofdstad Bangkok, een bruisende stad met volop tegenstellingen. Van wolkenkrabbers tot het authentieke China Town en de prachtige paleizen en tempelcomplexen van het Grand Palace, architectonisch de mooiste ter wereld. Een bezoek gebracht aan de Wat Po de grootste liggende boehda van Thailand. ’s Avonds is het gezellig rond te dwalen op de vele markten en kun je op elke hoek heerlijke Thaise gerechten eten. Vergeet vooral ook niet te shoppen en je te laten vervoeren in een tuk tuk! Ook is het een aanrader ’s avonds een dinercruise te maken over de rivier met een z.g. teakhouten rice barge met als prachtig decor de verlichte paleizen en tempels, een sprookje!

Een bijzondere ervaring was onze fiets excursie de volgende dag. We varen naar Ban Krachau, net buiten Bangkok waar we een fietstocht maken door een schitterend gebied met traditionele woningen, prachtige bloemen en zwaaiende mensen. Aansluitend hebben we in de buitenlucht een workshop “ Thais koken” waar we zelf een Thaise Curry en Kip Cashew mogen maken en dit natuurlijk ook daarna lekker opgegeten. We verlaten Bangkok en vliegen met een klein toestel van Bangkok naar Loei in het noorden, op de grens met Laos. We brengen een bezoek aan Chiang Khan, een authentiek dorp aan de Mekong rivier met uitsluitend houten woningen, vanuit hier maken we een prachtige tocht over de Mekong rivier en zien aan de overzijde Laos liggen. Mensen lachen ons toe en willen zelfs met ons ,Europeanen, op de foto! ‘s Avonds zijn we uitgenodigd voor een BQ bij de boer van Wang Saphung op de Sirila Farm. Onder een heldere sterrenhemel en bij een knappend kampvuur hebben we een heerlijke BQ en genieten van de enorme rust en het “pure” Thailand.

Onze laatste bestemming is het eiland Koh Samui, vanaf het noorden vliegen via Bangkok naar dit paradijselijke eiland. Vanaf Bangkok is het een uur vliegen.Vanuit de lucht zien we al prachtige stranden, baaien en een azuurblauwe zee. Voor diegene die ook het bruisende uitgaansleven zoeken, zitten op Koh Samui ook goed. Kies dan voor de badplaats Chaweng aan de oostkust. Wie werkelijk de ultieme rust zoekt raad ik aan naar het eiland Koh Phangan te varen (ca. 30 min. varen vanuit Koh Samui) Een waar paradijs waar we ook prachtige accommodaties hebben bezocht. Een heerlijke afsluiting na een rondreis door Thailand.

Ik was nog nooit in Thailand geweest en had geen voorstelling van het land. Dit land heeft me zeker positief verrast; de vriendelijke mensen, het eten, de cultuur, hygiëne en vooral het hoge service niveau voor een prijs die ons als Europeanen verbaasd. De wereld stad Bangkok komt ook relaxed over en je kunt met diverse vervoersmiddelen de stad ontdekken. Thailand is voor iedereen die van cultuur, zon en strand houdt geschikt. Door de diversiteit van het land kun je hele leuke combinaties maken. Ook een bestemming om een gezinsvakantie te vieren, voor kinderen zijn er hele geschikte excursies in te plannen en voor Azië valt de vliegduur erg mee, ca. 11 uur. Kortom, een vakantiebestemming die ik voor iedereen kan aanbevelen en vooral door het prijsniveau zeer aantrekkelijk is.

Mocht u meer willen weten over Thailand neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik wil u graag de nodige inspiratie geven voor een onvergetelijke reis naar het Land van de Eeuwige Glimlach.