Rocky Mountaineer Vancouver- Banff tot Seattle

Ilma van den Berg op 30 September 2013
Amsterdam - Vancouver

Vandaag is het zover, ik vlieg naar Vancouver om van daaruit een treinreis te maken met de RockyMountaineer. Aangekomen in Vancouver , met de Skytrain( 9 Can. Dollar enkel reis per trein en een enkele rit met taxi kost 40 Can.Dollar) naar Waterfront, helaas is het weer slecht en na een korte wandeling door Gastown, langs de steam clock, komen we al snel in een pub terecht. Het is een nette stad aan het water met leuke restaurants/bars en winkels. Er rijd een Hopp-on-Hopp off bus met een route van 1.5/2 uur langs alle bezienswaardigheden. 40 Can dollar voor volw en 22 Can dollar voor kind. Fairmont Airport hotel is een uitstekend hotel.

1 oktober Rocky Mountaineer van Vancouver naar Kamloops De eerste dag van de trip met de Rocky Mountaineer. De treinwagon in de Silverleaf class is mooi licht ingericht. Het personeel in de trein is uiterst vriendelijk en behulpzaam, zij vertellen onderweg ook het nodige over de omgeving. We rijden langs de Fraser valley en langs de Fraser River en vervolgens de Thompson Valley en River, we zien onderweg ook nog diverse Bald Eagles, is echt indrukwekkend deze roofvogels. Ook passeren we tijdens de reis “Hells Gate” de smalste doorgang van de Fraser River. Bij aankomst in Kamloops staat er een bus te wachten om ons naar het hotel te brengen.De koffers staan al klaar op de kamer en de volgende dag kunnen we deze op de kamer laten staan en ze worden automatisch opgehaald en vervoerd naar Banff. Hotel Plaza waar we vandaag verblijven is een prima hotel met gratis wifi.

2 oktober Rocky Mountaineer van Kamloops naar Banff

06.15 uur richting Banff. Vandaag maken we kennis met de Gold Leaf. Het ontbijt is nu in het restaurant deel beneden in de trein. In de Silverleaf wordt gebruik gemaakt van ovens, worden in de Goldleaf de maaltijden vers bereid. We passeren onder andere Little Sushwap Lake en Chase, we komen ook langs Revelstoke. De omgeving is echt prachtig hier. Doordat ook boven (bijna) alles van glas is kun je recht vooruit ook de Rockies zien opdoemen. Een hele aparte ervaring is het deel wat leidt door de “Spiral Tunnels” In 1907 is men begonnen met de aanleg van deze tunnels naar een Zwitsers model, 1000 man zijn er 20 maanden mee bezig geweest om deze tunnels klaar te krijgen. Na de fantastische twee dagen in de Rocky Mountaineer is ons hotel het Caribou Lodge gelegen aan de Banff Avenue. Het is een prima hotel wat sfeervol is ingericht met veel hout.

3 oktober Banff, Yoho Park en lake Louise

Om 9 uur worden we opgehaald. Het is dan ook fantastisch om te zien hoe de eerste verse sneeuw al weer in de Rockies is gevallen. We rijden door Yoho en het is ook leuk om de “Spiral tunnels” nu van boven te kunnen zien. De tour van vandaag eindigt in Lake Louise bij het Fairmont Chateau Lake Louise waar we ook lunchen. De omgeving van het hotel nodigt echt uit tot het maken van wandelingen. Je moet er wel rekening mee houden dat er buiten het hotel geen winkels en bars in de omgeving zijn (er zijn overigens in het hotel meer dan voldoende winkels, restaurants en bars). Lake Louise als dorp stelt weinig voor, het bestaat uit een klein winkelcentrum en dat is het. Vanavond dineren we in The Keg, dit is een keten van restaurants verspreid in Canada. Deze hoort bij Caribou Lodge.

4 oktober Banff – Calgary

We beginnen vandaag bij de Banff Gondola die in 8 min naar Sulphur Mountain leidt. Het uitzicht boven is adembenemend mooi, het is wel ijskoud, je zit hier inmiddels op 2350 meter hoogte en ook in de sneeuw. Daarna op naar het hoogtepunt van vandaag, een helikoptervlucht boven de Rockies. Na een korte uitleg is het zover, we gaan met z’n zessen de helikopter in. Het zicht op de Rocky Mountains maakt alles goed, de volgende keer wil ik zeker langer om meer te kunnen zien. Na de fantastische ervaring met de helikoptervlucht rijden we naar Calgary waar we vanavond zullen overnachten in Delta Bow Valley, een mooi hotel lekker centraal gelegen in Calgary.

5 oktober Calgary – Amsterdam

Helaas, aan alles komt een eind, zo ook aan deze prachtige ervaring met de Rocky Mountaineer, de fantastische omgeving in de mooie herfst kleuren. Het was een fantastische ervaring die ik niet had willen missen!