Europa

Portugal

Vaar je langs de gouden rotspartijen en imposante kliffen in de Algarve? Spot je, turend door je verrekijker, bijzondere dieren in een van de natuurparken? Proef je de surfers vibe aan de westkust? Eet je kip piri piri tijdens een lokaal zomerfestivalletje? Of geniet je van het uitzicht vanuit een kleurrijk paleis op een bergtop?

 

Portugal is bij uitstek het land voor een heerlijke strandvakantie, maar ook de plek waar cultuur, historie, natuur en het lokale leven altijd dichtbij zijn. Portugal is om verliefd op te worden!

Klimaat

Lente

Lente

16°C

Zomer

Zomer

23°C

Herfst

Herfst

19°C

Winter

Winter

13°C

Interessante feitjes

Lissabon is ouder dan Rome.

De Vasco de Gamo-brug bij Lissabon over de Tagus rivier is de grootste brug van Europa.

Er is wettelijk vastgelegd dat je niet mag plassen in de oceaan.

De golven bij de kust van Nazaré in de regio Centro behoren tot de hoogte ter wereld. Hier is door Hawaïaanse surfer Garrett McNamara de hoogte golf ooit bereden.

Op het noordelijke gedeelte na, heeft Portugal een Mediterraan klimaat.

Verrassingen voor de kust Voor de kust van de Zuid-Algarve liggen betoverende eilandjes die gemakkelijk voor een dagje (of zelfs nachtjes) te bezoeken zijn vanaf het vaste land. Ilho do Farol en Ilha da Culatra liggen in natuurpark Ria Formosa en zijn per ferry vanaf Olhão bereikbaar. De stranden hier zijn prachtig en de zee azuurblauw.
Indrukwekkend Sintra Het plaatsje Sintra in de regio Lisboa is een waar openluchtmuseum. Het nationaal paleis, het Moorse kasteel en het kleurrijke Palácio da Pena. De wandeling naar de laatste twee trekpleisters is flink (je kunt ook per auto of bus naar boven), maar de vergezichten vanuit het park én de bezienswaardigheden zijn het helemaal waard.

Dingen die je moet zien als je in Portugal bent

 

Lissabon

Authentiek en modern gaan hier hand in hand. Jong en oud leven door én met elkaar. Castelo, Alfama en Mouraria vormen het historische hart. In Bairro Alto, Bica en Cais do Sodre kun je doorgaan tot de zon opkomt. Baixa is elegantie ten top. En dit is nog niet eens de helft...

Traditioneel Porto

Culturele rijkdom en traditioneel zijn goede omschrijvingen voor Porto, door de Portugezen Oporto genoemd. Stad van portwijn, kleurrijke huizen en nauwe straatjes. De vele bruggen maken het land aan de overkant van de Douro toegankelijk. De Dom Luís I-brug is de bekendste.

De Azoren en Madeira

Het eiland Madeira ligt ter hoogte van Marokko en heeft een subtropisch klimaat. Cultuur, natuur, actie en gastronomie voeren er de boventoon. De Azoren bestaat uit 9 vulkanische eilanden waarvan São Miguel de grootste is. Spot er dolfijnen en potvissen, wandel of fiets door de natuur of ga duiken.

Bruisend Lagos

Met het uitgestrekte strand Meia Praia, slingerende straatjes, kleine en grotere pleinen, restaurants, bars en winkels is Lagos een fijn, bruisend stadje in de Zuid-Algarve. Tip! Boek een boottripje langs de gouden rotsen en kliffen van de kust!