Bescherming van kinderen in toerisme

Wij vinden de bescherming van kinderen in toerisme erg belangrijk en willen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een land. Misstanden binnen toerisme proberen we te voorkomen en uit de wereld te helpen. Het kan zijn dat als je een mooie reis maakt, je wordt geconfronteerd met armoede. Mensen wonen in krotten langs de snelweg, kinderen lopen op blote voeten, kinderen rennen op je af om geld te vragen of om spullen aan je te verkopen. Wat moet je dan doen?

Geef niet aan bedelende kinderen

Hoe hard het ook kan zijn, geef bedelende kinderen geen geld. Door ze geld te geven, houd je het bedelen in stand en gaan de kinderen niet naar school. Ze leveren immers meer op als ze bedelen. Wanneer kinderen op straat leven wordt het geld meestal afgepakt door bendeleiders. Je kunt hen hooguit wat te eten geven. Neem ze dan niet mee in een restaurant, maar geef hun een zakje met iets te eten/drinken erin (geen zoetigheid). Je wilt namelijk voorkomen dat het normaal is voor deze kinderen om met vreemden meegaan. Wil je deze kinderen helpen, steun dan liever een (lokale) organisatie die zich inzet voor straatkinderen en/of kinderen die in armoede leven of een organisatie die families in armoede versterkt, zodat kinderen in een gezin opgroeien en naar school gaan.

Koop niet van kinderen die werken op ongebruikelijke tijdstippen

Kinderen verkopen allerlei producten aan toeristen, zoals bloemen, voedsel of telefoonkaarten. Of ze fungeren als gids of wassen autoruiten. Het is van belang dat deze kinderen naar school gaan en hun school niet lijdt onder het werk dat ze doen. Kinderen die tijdens schooltijden, ’s avonds laat of ’s nachts werken, gaan niet of nauwelijks naar school. Door iets van hen te kopen, houd je dat eigenlijk in stand. Steun liever een lokale organisatie die kinderen helpt om naar school te gaan en kwetsbare gezinnen versterken.

Ga niet naar weeshuizen

In toeristische gebieden zijn vaak weeshuizen. Je moet weten dat de kinderen in deze weeshuizen in de meeste gevallen nog één of twee ouders hebben. Ze komen terecht in weeshuizen vanwege armoede. Bezoek geen weeshuizen, doneer geen geld of bezoek geen dansshows met weeskinderen. Zo houd je een systeem in stand waarin kinderen onnodig (lang) in weeshuizen opgroeien. Lees er meer over www.stopweeshuistoerisme.nl.

Meld vermoedens van kindermisbruik bij Don’t Look Away

Misschien is seksuele uitbuiting van kinderen niet altijd zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat het er niet is. Door als reiziger ter plekke alert te zijn en misstanden zo snel mogelijk te melden, kun je helpen kindermisbruik tegen te gaan. Op www.dontlookaway.nl kun je informatie vinden waar je op kunt letten. Ook kun je makkelijk online een melding maken via het meldformulier. Samen maken we de wereld stap voor stap een beetje beter!

Ontdek de parels van de regio Puglia in Zuid-Italië

27 juni 2024

Puglia is dé magische streek van Italië, in de hak van de laars van Italië. Om je heen zul je idyllische landschappen bezaaid met olijfbomen en de mooiste wijnvelden zien. Maar Puglia heeft nog veel meer te bieden, namelijk sprookjesachtige dorpjes, een prachtige kustlijn met lange zandstranden en helderblauwe zee, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking. Ga mee op rondreis!

Hotelparels in de regio Puglia in Zuid-Italië

27 juni 2024

In deze blog delen wij insider-tips en aanbevelingen om jouw verblijf in de betoverende regio Puglia net zo memorabel te maken als het landschap zelf. Ontdek de beste plekken om te overnachten in Puglia!

Het fotogenieke Thailand!

20 juni 2024

Wil je zelf schitterende foto's maken? Wij delen onze favoriete plekken in Thailand om te fotograferen! Van de majestueuze tempels in Bangkok tot het betoverende landschap van Chiang Mai, Thailand is rijk aan adembenemende fotolocaties. Ontdek in deze blog de mooiste foto-hotspots van Thailand en leg onvergetelijke momenten vast.