Duurzame gastronomie op Aruba

Wie ervoor kiest om duurzamer te reizen hoeft niet bang te zijn dat de reisplannen volledig gewijzigd hoeven te worden. Alle beetjes helpen, dus breng alvast kleine veranderingen in je reisgedrag aan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om af en toe een vegetarische maaltijd te nuttigen. Het culinaire landschap op Aruba is heel divers en beschikt ook over diverse restaurants waar vegetarisch en plantaardig gekookt wordt. Hierbij onze favorieten!

Eduardo's Beach Shack

Iedereen die deze strandhut bezoekt, is het erover eens: de vriendelijkheid van eigenaren Michelle en Eduardo is ongekend. De liefde die ze hebben voor het eiland gaat  diep en dat proef je terug in het eten! Onze tip; kies voor een acaikom. De gerechten zijn gericht op het maken van een impact in deze wereld door middel van kleur en gezond plantaardig voedsel.

Picnic Aruba

Picnic Aruba heeft de klassieke picknick in een modern jasje gestoken! Geniet van een vleugje island chic, zonder in te leveren op het nostalgische karakter van een traditionele picknick. Picnic Aruba regelt een picnic op het strand met luxe hapjes en drankjes, muziek en een polaroidcamera om dit onvergetelijke moment vast te leggen!

Fine Dining - Chef's Experience

Het intieme chef’s table concept en belevingsgericht dineren is ook een trend op Aruba. Het eiland is dan ook dé plek om te genieten van dit soort bijzondere culinaire ervaringen. 

Kijken naar en communiceren met de chef-kok terwijl hij/zij maaltijden bereidt. Dineren in een idyllische setting op het strand of een privéboot. Of eten met de lokale bevolking in een huiselijke setting. Het is allemaal mogelijk!

Bescherming van kinderen in toerisme

30 mei 2023

Wij vinden de bescherming van kinderen in toerisme erg belangrijk en willen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een land. Misstanden binnen toerisme proberen we te voorkomen en uit de wereld te helpen. Het kan zijn dat als je een mooie reis maakt, je wordt geconfronteerd met armoede. Mensen wonen in krotten langs de snelweg, kinderen lopen op blote voeten, kinderen rennen op je af om geld te vragen of om spullen aan je te verkopen. Wat moet je dan doen?

Ontdek lokale belevenissen op Aruba

29 mei 2023

Ga op een prachtige reis naar Aruba, samengesteld door jouw persoonlijke Travel Counsellor. Hieronder vind je een voorbeeld van een maatwerkreis om de natuur op te zoeken en weg te blijven van plekken waar veel mensen zich begeven.

Droomhuis gevonden!

30 april 2023

Je zoekt die parel, waar jij en je reisgenoten niet over uitgepraat raken. Dichtbij zee en op een rustige en idyllische plek. Een tijdelijk thuis onder de Spaanse zon waar je automatisch de versnelling een tandje lager zet. Wij hebben deze plek voor je gevonden. Lees hieronder meer over de mooiste plaatsen aan de Costa Blanca Noord met de beste vakantiehuizen en appartementen aan zee.