Duurzame gastronomie op Aruba

Wie ervoor kiest om duurzamer te reizen hoeft niet bang te zijn dat de reisplannen volledig gewijzigd hoeven te worden. Alle beetjes helpen, dus breng alvast kleine veranderingen in je reisgedrag aan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om af en toe een vegetarische maaltijd te nuttigen. Het culinaire landschap op Aruba is heel divers en beschikt ook over diverse restaurants waar vegetarisch en plantaardig gekookt wordt. Hierbij onze favorieten!

Eduardo's Beach Shack

Iedereen die deze strandhut bezoekt, is het erover eens: de vriendelijkheid van eigenaren Michelle en Eduardo is ongekend. De liefde die ze hebben voor het eiland gaat  diep en dat proef je terug in het eten! Onze tip; kies voor een acaikom. De gerechten zijn gericht op het maken van een impact in deze wereld door middel van kleur en gezond plantaardig voedsel.

Picnic Aruba

Picnic Aruba heeft de klassieke picknick in een modern jasje gestoken! Geniet van een vleugje island chic, zonder in te leveren op het nostalgische karakter van een traditionele picknick. Picnic Aruba regelt een picnic op het strand met luxe hapjes en drankjes, muziek en een polaroidcamera om dit onvergetelijke moment vast te leggen!

Fine Dining - Chef's Experience

Het intieme chef’s table concept en belevingsgericht dineren is ook een trend op Aruba. Het eiland is dan ook dé plek om te genieten van dit soort bijzondere culinaire ervaringen. 

Kijken naar en communiceren met de chef-kok terwijl hij/zij maaltijden bereidt. Dineren in een idyllische setting op het strand of een privéboot. Of eten met de lokale bevolking in een huiselijke setting. Het is allemaal mogelijk!

Family fun tips op Aruba

02 november 2023

Onze dag met het gezin begint met een kajaktrip bij het mooie Boca Catalina. Het water is hier zo helder dat je de zeesterren op de bodem ziet liggen. We maken een jeeptour in het Arikok National Park en ontdekken de Quadirikiri grot, waar de kinderen de rotstekeningen van onze Arawak voorouders kunnen zien. Lees snel verder!

Tips voor een romantische vakantie op Aruba

02 november 2023

Mijn geliefde en ik beginnen de dag graag met een stevige wandeling bij zonsopkomst aan de noordkust, bij de Bushiribana goudmijnruïnes. We lopen tussen de enorme cactussen en mysterieuze rotsen. Lees snel verder!

Explora Journeys - een greep uit het aanbod

26 oktober 2023

Bij Explora Journeys sta jij centraal en belevingen draaien om wat reizigers op dit moment zoeken: ruimte, keuzes, design en privacy. En dit alles met respect voor de zee. De gloednieuwe schepen van Explora Journeys zijn uitgerust met de laatste ontwikkelingen in duurzaamheid en de rederij introduceert een unieke All-Inclusive beleving voor diegenen die op een andere manier de wereld willen verkennen.