Ontdek lokale belevenissen op Aruba

Ga op een prachtige reis naar Aruba, samengesteld door jouw persoonlijke Travel Counsellor. Hieronder vind je een voorbeeld van een maatwerkreis om de natuur op te zoeken en weg te blijven van plekken waar veel mensen zich begeven.

Neem deel aan duurzamere sportactiviteiten

Begin de ochtend met een pilatesles in de openlucht, met zicht op de prachtige oceaan. Dagelijks kun je yoga- en pilateslessen volgen bij Manchebo. De lessen zijn verkwikkend en geven je direct veel energie door middel van beweging. En zeg nou zelf: er gaat niets boven het bewegen van je lichaam, helemaal als je een warme zeebries op je lichaam voelt.

Breng een bezoekje aan Aruba Aloe

Volg een gratis rondleiding, waar je precies ziet hoe locals dit bijzondere plantje verwerken tot huidverzorgingsproducten. Een tipje van de sluier: alles gaat met de hand! Ook is er een museum ingericht om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit product. Natuurlijk is er ook een shop waar je heerlijke producten, waaronder zonnebrandcremé, zeep, shampoo en littekencremé, kunt kopen. Dan heb je meteen het ideale souvenir voor thuis!

Steun de lokale bevolking

Als het op activiteiten aankomt zijn er talloze mural tours en sightseeingmogelijkheden waar je aan deel kunt nemen. Van hiken tot het verkennen van de veelzijdige natuur, de mogelijkheden zijn oneindig. Zo steun je de lokale bevolking en weet je zeker dat jouw bijdrage direct terugvloeit naar de lokale economie.

Spot kleurrijke street art in San Nicolas

Wil je zeker weten dat je met fantastische vakantiefoto’s terugkomt? Bezoek dan het kleurrijke San Nicolas. San Nicolas is de tweede stad van Aruba en ligt in het zuidoosten van het eiland. Tegenwoordig is San Nicolas omgetoverd tot één groot openlucht museum vanwege de terugkerende Art Fair. Zo kun je er gigantische graffitikunstwerken spotten van bijvoorbeeld tropische vogels en schildpadden. Als je dan toch in San Nicolas bent, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan Charlies Bar. Deze bar is van top tot teen bekleed met vondsten uit zee. 

Family fun tips op Aruba

02 november 2023

Onze dag met het gezin begint met een kajaktrip bij het mooie Boca Catalina. Het water is hier zo helder dat je de zeesterren op de bodem ziet liggen. We maken een jeeptour in het Arikok National Park en ontdekken de Quadirikiri grot, waar de kinderen de rotstekeningen van onze Arawak voorouders kunnen zien. Lees snel verder!

Tips voor een romantische vakantie op Aruba

02 november 2023

Mijn geliefde en ik beginnen de dag graag met een stevige wandeling bij zonsopkomst aan de noordkust, bij de Bushiribana goudmijnruïnes. We lopen tussen de enorme cactussen en mysterieuze rotsen. Lees snel verder!

Explora Journeys - een greep uit het aanbod

26 oktober 2023

Bij Explora Journeys sta jij centraal en belevingen draaien om wat reizigers op dit moment zoeken: ruimte, keuzes, design en privacy. En dit alles met respect voor de zee. De gloednieuwe schepen van Explora Journeys zijn uitgerust met de laatste ontwikkelingen in duurzaamheid en de rederij introduceert een unieke All-Inclusive beleving voor diegenen die op een andere manier de wereld willen verkennen.