Tips voor een romantische vakantie op Aruba

Mijn geliefde en ik beginnen de dag graag met een stevige wandeling bij zonsopkomst aan de noordkust, bij de Bushiribana goudmijnruïnes. We lopen tussen de enorme cactussen en mysterieuze rotsen. Voor de geweldige Arubaanse zonsondergang gaan we naar Arashi Beach, waar we een glas wijn inschenken en zien hoe de lucht verkleurt. In de warme avond is het tijd om te salsadansen in Oranjestad. En als de maan op z’n mooist is, gaan we naar Alto Vista, een kleine kapel op de heuvel waar we aan de heldere hemel talloze sterren zien.

Tekst: Arubaan en romanticus Lilian

1. Naar de Bushiribana goudmijnruïnes gaan is als een reis terug in de tijd. Deze ruïnes vertegenwoordigen een stukje van het rijke goudmijnverleden van Aruba. Gelegen aan de ruige noordkust, biedt deze historische locatie een betoverende sfeer, vooral bij zonsopgang. Samen kun je de ruïnes verkennen en je voorstellen hoe het leven hier was tijdens de hoogtijdagen van de goudkoorts.

2. Arashi Beach is een idyllisch strand met poederachtig wit zand en kalme, azuurblauwe wateren. Het is een perfecte plek om samen te ontspannen en te genieten van de rustige atmosfeer. De zonsondergangen aan Arashi Beach zijn adembenemend, waardoor het de ideale setting is voor een romantische avondwandeling langs de kust.

3. Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, is een levendige stad vol kleurrijke architectuur, gezellige straatjes en levendige markten. Samen kun je door de straten slenteren, winkelen bij lokale boetieks of genieten van een maaltijd in een van de sfeervolle restaurants. Het is een mix van geschiedenis en moderniteit die jullie beiden zal bekoren.

4. Alto Vista is een schilderachtige kapel boven op een heuvel, omgeven door een rustige woestijnachtige omgeving. Het uitzicht vanaf hier is adembenemend, vooral bij zonsondergang. Het is een serene plek waar je samen kunt genieten van de rust en stilte, ver weg van de drukte. Een bezoek aan Alto Vista kan ook een spirituele ervaring zijn, omdat het een belangrijk bedevaartsoord is op het eiland.

Het beste van twee werelden: op Camper & Cruise door West-Canada en Alaska

09 november 2023

Stel je voor: de ochtendnevel trekt op boven de majestueuze Rocky Mountains van West-Canada. Een dennengeur dringt je neus binnen terwijl je je klaarmaakt voor een dag vol avontuur. Met je huurcamper rijd je over kronkelende wegen door een landschap dat uit een ansichtkaart lijkt te komen... Lees snel verder.

Family fun tips op Aruba

02 november 2023

Onze dag met het gezin begint met een kajaktrip bij het mooie Boca Catalina. Het water is hier zo helder dat je de zeesterren op de bodem ziet liggen. We maken een jeeptour in het Arikok National Park en ontdekken de Quadirikiri grot, waar de kinderen de rotstekeningen van onze Arawak voorouders kunnen zien. Lees snel verder!