Trouwen in het buitenland

Met dank aan: echtpaar Rachel & Yvo de Beer, dochtertje Eva en Vivianne Bongers-Duchateau

Je voeten in het hagelwitte zand, wuivende palmbomen, een ondergaande zon, een romantische setting en jij en je geliefde die elkaar het ja-woord geven. Dit is voor vele toekomstige echtparen een droom. Voor Rachel en Yvo de Beer werd deze droom werkelijkheid.

Rachel vertelt: “In 2013 zijn we op vakantie geweest naar Suriname, het was zo’n prachtige reis! We hebben enorm genoten en het allerleukste was dat Yvo mij daar ook nog eens ten huwelijk vroeg! Na dit romantische aanzoek begonnen we natuurlijk meteen na te denken… Hoe willen we trouwen en vooral waar? Teruggaan naar Suriname zou natuurlijk leuk zijn, maar misschien ook wel lastig om te organiseren. En we vonden het juist ook wel leuk om naar een plek te gaan waar we nog niet zijn geweest. Hoe we wilden trouwen was wel snel beslist. Ons dochtertje Eva is 5 jaar en we wilden gewoon met ons gezinnetje, met z’n drietjes, in een intieme setting trouwen, op een mooie plek.

Met deze wensen zijn we naar onze Travel Counsellor gegaan. We hadden al meerdere reizen bij haar geboekt, waaronder onze reis naar Suriname. Ze kent ons inmiddels supergoed, ze weet precies wat we leuk vinden en wat niet en wat we belangrijk vinden als we op reis gaan. Bij het plannen van deze reis was het natuurlijk ook heel nuttig dat zij precies op de hoogte is van wat kan in welk land, wat de regeltjes zijn wat betreft trouwen, hoe we het papierwerk moeten regelen etc. Ze heeft een aantal opties voor ons op een rijtje gezet en na veel mailen, bellen en een paar keer bij elkaar komen, hebben we gekozen voor Fort Myers, Florida.

We vlogen naar Florida met mijn trouwjurk in een kledinghoes. Ik had mijn hart in mijn keel toen we het vliegtuig instapten met dat enorme ding, maar gelukkig kregen we alleen maar leuke reacties en stelden de stewardessen zelfs voor om hem in hun slaapgedeelte op te hangen. We zijn eerst 4 dagen naar Disney geweest waar we heerlijk met z’n drietjes hebben genoten. Daarna was het dan zo ver… Onze Travel Counsellor had alles tot in de puntjes voorbereid. We ontmoetten in het hotel onze ‘weddingplanner’ met wie we vanuit Nederland al contact hadden gehad. Een superaardige vrouw die echt een familie- business had, haar schoondochter was onze fotografe en haar zoon kwam helpen met alle praktische zaken (hij hielp Yvo zelfs met het knopen van zijn das).

Het absolute hoogtepunt was de trouwceremonie. Een prachtig wit strand, wind in onze haren, heel ontspannen, onze dochter spelend in het zand om ons heen. Dat moment met z’n drieën was echt een bekroning op ons geluk als gezin! Toen we terugkwamen in het hotel waren de reacties van alle andere hotelgasten zo enthousiast, maar ik vond het ook wel heerlijk om daarna in een ‘gewone’ jurk lekker casual uit eten te gaan en nog even na te genieten. Op de hotelkamer had onze Travel Counsellor als verrassing champagne en aardbeien met chocolade klaar laten zetten, zo lief! Als ‘huwelijksreis’ zijn we vervolgens doorgereisd naar Miami en de Keys en hebben we met z’n drietjes verder genoten van deze bijzondere reis.

Als je vrienden of bekenden vertelt dat je in het buitenland gaat trouwen, dan verwachten mensen altijd dat het heel veel tijd kost om alles voor te bereiden. Wij zeggen dan altijd: “Het is prima te doen, zolang je maar iemand hebt die weet welke wegen je moet bewandelen.” Wij zijn iets minder dan een jaar voor onze bruiloft begonnen met het plannen, dat is volgens mij heel normaal ook voor een bruiloft in Nederland. Maar we zouden het nooit zo goed hebben kunnen regelen zonder de hulp van onze Travel Counsellor. De lijntjes waren kort, bijvoorbeeld toen bleek dat er iets mis was gegaan met het aanleveren van het papierwerk bij de gemeente in Nederland en wij ons afvroegen hoe we dat op moesten lossen (terug naar Florida?). Onze Travel Counsellor belde met haar contacten in Amerika en heeft alles netjes voor ons afgehandeld. Haar ondersteuning was onmisbaar en heeft gezorgd voor een ontzettend bijzondere ervaring die we nooit zullen vergeten!”

Ook trouwplannen in het buitenland? Of op zoek naar de huwelijksreis van je dromen?
Je Travel Counsellor denkt graag met je mee en zorgt voor de kleinste details.

Cruise naar Noord-Europa

05 oktober 2023

Persoonlijke service, een ruime en comfortabele hut, culinaire verwennerij, de sfeer van vervlogen tijden maar ook de modernste faciliteiten aan boord. Eilandhoppen zonder gesjouw met koffer of geregel tijdens je vakantie, wél vriendelijke bemanningsleden die je elke zorg uit handen nemen.  

Cruise in de Middellandse Zee

05 oktober 2023

Persoonlijke service, een ruime en comfortabele hut, culinaire verwennerij, de sfeer van vervlogen tijden maar ook de modernste faciliteiten aan boord. Eilandhoppen zonder gesjouw met koffer of geregel tijdens je vakantie, wél vriendelijke bemanningsleden die je elke zorg uit handen nemen.  

6 tips voor de perfecte strandvakantie op Curaçao

14 september 2023

Of je nu droomt van lange luie dagen op het strand of plezier met het hele gezin, Curaçao zal zeker indruk op je maken! Maar voordat je alle activiteiten gaat plannen, moet je de perfecte locatie vinden om te verblijven – een plek waar je optimaal van het eilandleven kunt genieten.