Cruises

Explora Journeys

Explora Journeys, het nieuwe Europese luxe lifestylemerk op zee!

Explora Journeys is het nieuwe Europese Luxe Lifestyle merk op het gebied van zeereizen. In de zomer van 2023 is het eerste schip, EXPLORA I gelanceerd. In totaal zullen er t/m 2028 nog vijf schepen in de vaart komen, met EXPLORA II in september 2024. De nieuwe rederij heeft iets gecreëerd waarbij luxe persoonlijk en plezierig is. Daarbij wordt een ander tempo van reizen geïntroduceerd; langzamer, intenser en met meer gelegenheid om je echt onder te dompelen in de bestemmingen. Met als doel om een beleving te creëren waarbij je heerlijk uitgerust naar huis zal gaan.

Jij staat centraal en deze belevingen draaien om wat reizigers op dit moment zoeken: ruimte, keuzes, design en privacy. Dit alles met respect voor de zee. De gloednieuwe schepen zijn uitgerust met de laatste ontwikkelingen in duurzaamheid en de rederij zal een unieke All-Inclusive beleving introduceren voor diegenen die op een andere manier de wereld willen verkennen.

All Inclusieve aan boord

Reizen met Explora Journeys is op basis van een All-Inclusive formule: welkomstfleschampagne in de suite, fooien aan boord, onbeperkte en snelle wifi, ongelimiteerde drankjes, heerlijke wijnen en premium sterke dranken, toegang tot 18 verfijnde eetgelegenheden waaronder zes restaurants*, vijf lounges en 24 uur in-suite dining en een pendeldienst tussen haven en stadscentrum (waar nodig/beschikbaar).


Jouw persoonlijke Travel Counsellor kan natuurlijk ook de vliegreis en transfers voor je bijboeken.


*Experience fee is van toepassing op twee locaties

Thuis op zee

Luxueus, sereen en ruim. Elk van de 461 suites, penthouses en residenties aan boord van EXPLORA I & EXPLORA II zijn gecreëerd met verfijnde Europese elegantie en comfort als focus om gasten een echt 'thuis op zee' te bieden. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht op zee dankzij de kamerhoge ramen en een eigen privéterras. De suites variëren van 35 m² tot 280 m² en zijn van alle gemakken voorzien zoals een minibar, espressomachine, waterkoker en een Dyson Supersonic™ föhn.

Culinaire belevingen uit alle hoeken van de wereld

De culinaire belevingen aan boord van Explora Journeys hebben invloeden van over de hele wereld en brengen persoonlijkheid, ver­fijning en een vleugje ziel naar het dineren op zee - of dit nu in één van de elegante restaurants, bij een zwembad of op jouw privéterras is. Een elegante, kosmopolitische sfeer om verschillende smaken te ontdekken.

Aan boord bij Explora Journeys zijn er zes restaurants aanwezig (bij vier restaurants zelfs de mogelijkheid tot buiten dineren). Van steakhouse tot mediterraan, van internationaal tot aziatisch. Alles is mogelijk, evenals 24-uur in-suite dining. Alle ingrediënten worden ingekocht door lokale partners die met zorg worden bereid door de chef-koks.

De hele dag loungen

Een vanzelfsprekende, kosmopolitische sfeer om diverse talenten van over de hele wereld te ontdekken, van te genieten en te waarderen. De perfecte mix van levendigheid en privacy in 12 binnen- en buitenbars en lounges.

De bestemmingen

Een combinatie van de perfecte mix van bekende bestemmingen en minder bereisde plekken, met meer tijd op de bestemming en overnachtingen in de haven. Dit zijn verrijkende vakanties voor de nieuwsgierige, kosmopolitische reiziger die verbindingen wil creëren die nog lang duren na de cruise zelf.

Momenteel zijn alle reizen van EXPLORA I & EXPLORA II boekbaar tot maart 2026.

De Schepen

EXPLORA I

 • 922 gasten
 • 740 bemanningsleden
 • 461 suites
 • 14 decks
 • 248 meter lang
 • 32 meter breed
 • 900 ton gewicht

EXPLORA II

 • 922 gasten
 • 740 bemanningsleden
 • 461 suites
 • 14 decks
 • 248 meter lang
 • 32 meter breed
 • 900 ton gewicht