Gevestigd in Haarlem

Kees Bikker

Leuk je te ontmoeten!

Avontuur en reizen lopen als een rode draad door mijn leven. Meer dan 35 jaar heb ik mensen geïnspireerd met mijn eigen belevenissen in allerlei landen. Omdat ik een veelzijdige interesse heb, ben ik van nature geïnteresseerd in elke reisbestemming. Een zelfde bestemming voor een tweede maal bezoeken doe ik niet snel.

En zo komt het dat ik niet alleen meer dan 55 landen op alle 5 de continenten heb bezocht, maar ook de meest veelzijdige soorten reizen heb gemaakt: autorondreizen, fietsvakanties, pretparken, cruises, strandvakanties, wandelreizen, camperrondreizen, expedities, backpackreizen, city trips, kampeervakanties, food tours, safari’s…

Wil je een indruk krijgen? Bezoek dan mijn persoonlijke website met reisverhalen, travelkees.nl of loop eens door de blogs op deze pagina heen.

Ik werk vanuit mijn woonplaats Haarlem, waar ik al sinds 1997 met veel plezier samen met mijn gezin woon. Als ondernemer heb ik tien jaar lang een vestiging van GoodBookers in de Anegang gerund, waarna ik voor D-reizen drie reisbureaus in Haarlem aanstuurde.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Hoofdzakelijk doe ik twee dingen: inspireren en ontzorgen.

INSPIREREN - Eerst ik hoop je te inspireren met ideeën voor een reisbestemming en je te matchen aan een vakantie waar je blij van wordt. Dat is voor jou het grootste deel van de voorpret. Zo heb ik bijvoorbeeld als enige het unieke recept voor een Wadden-eilandhopvakantie in huis, een eigen productie. Een ander uniek vakantieconcept waarin ik ben gespecialiseerd is de Groep-8 Kind-Ouder trip. Ik leg je graag uit hoe dat werkt.

ONTZORGEN - Maar voor mij begint het pas daarna. Want vervolgens neem ik de hele rompslomp van boeken, bevestigen, regels en voorwaarden checken (visa, verzekeringen, gezondheidsregelingen, een vlot reisschema, etc.) voor je uit handen. Jij hoeft alleen maar te blijven genieten van de voorpret en daarna van je reis.

Ik ben er altijd voor je: voor, tijdens en na je reis.

Met welke plannen loop jij rond?


signature

Neem contact met mij op

Als je persoonlijke Travel Counsellor help ik je graag met het vinden van de perfecte vakantie. Neem contact met mij op om je reiswensen en ideeën kenbaar te maken. Ik hoor graag van je!

Volg mij op social media

Video's

Canada Winter Adventure

24-9-2021

Skiën in Banff en Lake Louise is deze winter weer mogelijk.

Isla Holbox, Mexico

31-8-2021

In de zomer van 2019 maakt ik een rondreis over het Mexicaanse schiereiland Yucatan, waar je voor de kust dit onbedorven natuurparadijs vindt.

Ladakh: het vergeten koninkrijk in de Himalaya

31-8-2021

In 2018 nam ik deel aan een reis naar Ladakh, een vergeten koninkrijk in de Himalaya. Ik voelde mij daar net Kuifje in Tibet. Waarom? Kijk zelf maar.

Egypte met kinderen

31-8-2021

Egypte is uitstekend geschikt om met je kind te ontdekken. Ik deed dat in de meivakantie van 2019 samen met mijn dochter Anouk, die toen in groep 8 zat.

Reisblogs

Ik heb een grote passie voor reizen. Lees mijn reisblogs en laat je inspireren.

Isla Holbox: een waddeneiland in de tropen

30 August 2021

Nee, in de Waddenzee moet je dit eiland niet zoeken. Maar op Isla Holbox kreeg ik meerdere déjà-vu's van een eiland als Schiermonnikoog. Je komt er net als op onze Waddeneilanden, na een half uurtje varen over een binnenzee, je steekt het eiland te voet binnen een klein half uur over, aan de noordkant vind je er lange stranden en aan de zuidkant veel vegetatie. Er is één dorp op het hele eiland en auto's zijn strikt beperkt. In plaats daarvan verplaatst men zich te voet, per fiets én per golfkarretje. Maar dan de verschillen: dat zijn natuurlijk de tropische temperaturen die je hier het hele jaar hebt. Isla Holbox ligt aan de noordkust van het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Er hangt een heel relaxte vibe, niemand heeft haast, het vakantiegevoel overvalt je zodra je van de ferry af stapt. Het mondaine Cancun en Playa del Carmen, die bij wijze van spreken om de hoek liggen, zijn een wereld van verschil met het laid-back sfeertje op dit eiland. Je vermoedt natuurlijk al wat hier de hoofdactiviteit is: strand en nog eens strand. Klopt, maar er zijn ook nog wel een paar echt leuke excursies te maken. Want het eiland wordt omringd door natuurschoon in de zin van mangrovebossen en wetlands, waar je vooral veel vogels kan spotten. Een van de tours gaat naar Isla Pajaros, oftewel het Vogeleiland. Een klein half uurtje varen door de lagune brengt je aan de rand van een waanzinnig vogelparadijs waar je op je gemak de verschillende soorten kan spotten: flamingo's, pelikanen en fregatvogels, om er maar een paar te noemen. Kunstliefhebbers komen ook aan hun trekken, want het plaatsje Holbox is een verzamelplaats van street art geworden. Veel muren van huizen zijn voorzien van de meest kleurrijke muurschilderingen en van een loze betonnen muur op het strand, die alleen maar in de weg stond, is een fraai kunstwerk gemaakt. Meer over Isla Holbox op TravelKees.nl

Met je kind op rondreis door Egypte: een schat aan indrukken

01 September 2021

Veiligheid en Egypte. Iedereen heeft daar wel een mening over. De sterkste meningen daarover zijn afkomstig van mensen die nog nooit een stap in Egypte hebben gezet. Toen dochter Anouk na het lezen van wat Dummie de Mummie verhalen aangaf zelf wel eens de piramides te willen zien, aarzelde ik niet voor ons samen een mooie reis in elkaar te zetten naar Egypte. Ik ben er namelijk van overtuigd dat Egypte als bestemming alles heeft om kinderen te boeien. En dan heb ik het niet uitsluitend over hotels met zwembaden en snelle WiFi. In de voorjaarsvakantie van 2019 heb ik samen met Anouk (toen groep 8 van de basisschool) de reis uit haar leesboek nagereisd: eerst de piramides en de mummies in Cairo bezocht en vervolgens in Luxor de Tempels van Luxor en Karnak. Afsluitend natuurlijk lekker snorkelen en zwemmen in de Rode Zee, want welk kind wil dat nou niet? De reis zelf heb ik nog wat weten op te leuken met een aantal verrassingselementen. Vuistregel bij reizen met kinderen (maar ook volwassenen!) is dat je de reis wat moet opbouwen en zeker niet moet eindigen met een anticlimax. Om die reden startten we de reis in het eenvoudige driesterrenhotel (die sterren waren in 1895 uitgedeeld en nooit meer herzien) en eindigden we de reis ook weer in Cairo in het luxe Ramses Hilton aan de Nijl. En gedurende de hele reis waren er wel wat kleine en grote verrassingselementen. Zo deden we met een luxe nachttrein (met eigen slaapcoupé) het traject van Cairo naar Luxor en gingen we in Luxor op kebabsafari. Maar het letterlijke hoogtepunt was de ballonvaart in Luxor. Dat was niet alleen voor Anouk de eerste keer, maar ook voor mij. Kinderen en cultuur? Dat gaat prima samen in Egypte. Je moet niet twijfelen, maar dit gewoon doen. Heb je meer tips nodig? Wil je alles weten? Maak dan een afspraak met mij. Lees onze ervaringen in Egypte op https://www.travelkees.nl/travelblog/egypte/naar-egypte-met-kinderen.

Mijn klantenervaringen

Ingestuurd door M Heering

Kees helpt, en hoe! Bovendien is Kees niet voor één gat te vangen. Zijn reisvoorstellen zijn inspirerend, inventief en scherp geprijsd. Aanrader dus!

Ingestuurd door Joyce van der Stad

Goede en snelle samenwerking met Kees. Ook buiten kantoor uren. Kan hem aanbevelen. Joyce van der Stad

Ingestuurd door Frénk Linden

Het is beter om één kilometer te reizen dan 1000 boeken te lezen, schreef de Chinese wijsgeer Confucius ooit. Maar het is wel zo handig om dan een goeie adviseur te hebben. Mijn steun en toeverlaat in de reiswereld is sinds jaar en dag Kees Bikker: origineel, creatief, punctueel. Waar zou ik zijn zonder hem? Thuis.