4x ideeën voor een familievakantie

Lekker weg met de familie, een andere omgeving, mooi weer en veel leuke dingen doen. Wij delen vijf reisideeën voor een vakantie met het hele gezin. Laat je hierdoor inspireren en vraag je Travel Counsellor om een vakantie op maat samen te stellen. Helemaal naar jullie wens en rekening houdend met de leeftijd van de kinderen.

Fun en adventure in Portugal

Deze rondreis door Portugal is leuk voor jong en oud. 14 dagen lang genieten jullie van avontuur in de natuur. Je slaapt in kleinschalige accommodaties met als hoogtepunt een fijne glampingtent gelegen aan het water. Je springt zo vanuit je tent de rivier in! Op deze glamping kun je met het hele gezin deelnemen aan allerlei outdoor-activiteiten. Ga kajakken, suppen, maak een spannende wandeling over en door het water en verwarm marshmallows bij het kampvuur. Ondanks het actieve karakter van de reis, is het programma lekker relaxt. Je blijft wat langer op een plek waardoor je op je gemak kunt genieten van de vakantie. Tijdens je reis ontdek je het gezellige Lissabon met een gids, geniet je van zwembaden met genoeg glijbanen en proef je de sfeer van de kleine surf- en vissersdorpjes.

Fly-drive familiereis Italië

Tijdens deze onvergetelijke reis door Sicilië in Italië voel je je net een local. Samen met chef Roberto gaan jullie zelf pizza’s bakken en testen jullie chocolade in Modica. Jullie maken een wandeltocht door de groene natuur en op de flanken van de rokende Etna, spannend! Natuurlijk mag zo af en toe een dagje in een gezellig kustplaatsje met haven en stranden niet ontbreken, net als een picknick aan zee. Voor de liefhebbers kan er een boot geregeld worden door je Travel Counsellor. Italië vanaf het water is prachtig! De natuur wordt afgewisseld met barokke steden met statige pleinen en knusse steegjes. De accommodaties tijdens deze rondreis met huurauto zijn vanzelfsprekend geschikt voor kinderen, met fijne kamers en leuke zwembaden.

De flamenco in Spanje

Pas je aan aan het Spaanse tempo en ontdek Andalusië in alle rust. In twee weken geniet je van alle hoogtepunten van dit mooie gebied. Via de olijvenroute en de witte dorpen route rijd je met je huurauto naar comfortabele accommodaties. Geniet hier van een goed boek terwijl de kinderen een duik nemen of ga op pad en ontdek het stadscentrum. De volgende dag staat in het teken van prinsessen en ridders tijdens een bezoek aan de paleizen en tuinen van het Alhambra. En daar houdt het zeker niet mee op! Je gaat tijdens deze vakantie met het gezin fietsen tussen de olijfbomen, wandelen in Sevilla en leert de flamencodans. Je eindigt de reis met avontuur in de natuur (met paardrijden en/of kanoën) en met ontspanning aan de Costa del Sol.

Waterpret in Turkije

De meeste mensen kennen Turkije voornamelijk als zon, zee en strand bestemming. Maar het land heeft nog zoveel meer te bieden. En dat ga je samen met je gezin tijdens deze leuke rondreis ontdekken. Jullie bezoeken het grootste aquarium van Turkije, gaaf! En maken een wandeling door het mooie historische centrum van Antalya. Natuurlijk genieten jullie deze vakantie ook van de zon en het strand. Varend langs de rotsgraven bewonderen jullie het land vanaf het water. De groene eilandjes, Pamukkale en Efeze je ziet het allemaal! De reis wordt afgesloten met een heerlijke BBQ in Marmaris.

Benieuwd naar onze andere reisideeën? Volg ons!

Bescherming van kinderen in toerisme

30 mei 2023

Wij vinden de bescherming van kinderen in toerisme erg belangrijk en willen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een land. Misstanden binnen toerisme proberen we te voorkomen en uit de wereld te helpen. Het kan zijn dat als je een mooie reis maakt, je wordt geconfronteerd met armoede. Mensen wonen in krotten langs de snelweg, kinderen lopen op blote voeten, kinderen rennen op je af om geld te vragen of om spullen aan je te verkopen. Wat moet je dan doen?

Ontdek lokale belevenissen op Aruba

29 mei 2023

Ga op een prachtige reis naar Aruba, samengesteld door jouw persoonlijke Travel Counsellor. Hieronder vind je een voorbeeld van een maatwerkreis om de natuur op te zoeken en weg te blijven van plekken waar veel mensen zich begeven.

Duurzame gastronomie op Aruba

29 mei 2023

Wie ervoor kiest om duurzamer te reizen hoeft niet bang te zijn dat de reisplannen volledig gewijzigd hoeven te worden. Alle beetjes helpen, dus breng alvast kleine veranderingen in je reisgedrag aan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om af en toe een vegetarische maaltijd te nuttigen. Het culinaire landschap op Aruba is heel divers en beschikt ook over diverse restaurants waar vegetarisch en plantaardig gekookt wordt. Hierbij onze favorieten: